Учені США подвоїли кількість азоту у сої

1 грудня 2016 86 0
Це призводить до збільшення урожайності на 36%
kurkul.comЦе призводить до збільшення урожайності на 36%

Біологам Вашингтонського університету вдалось досягти збільшення кількості азоту, що засвоюється рослинами сої з повітря, у два рази. Це призводить до збільшення урожайності на 36% та підвищення витривалості рослин.

Про результати дослідів Мехтільди Теґедер та Аманди Картер можна дізнатись на офіційній сторінці університету, пише SuperAgronom.com.

Збільшити рівень азотфіксації бобовими рослинами намагались задовго до дослідів цих науковців. Проте саме їм вдалось поглянути на проблему з іншого боку і винайти революційний механізм впливу на цей процес. Вчені модифікували рослини сої, збільшивши в них кількість транспортного білка, що переносить продукти засвоєння азоту від коренів до плодів. Це змусило бульбочкові бактерії на коренях працювати набагато інтенсивніше, підтримуючи необхідну концентрацію продуктів реакції.

Внаслідок цього рослини сої, вирощувані у теплицях, стали засвоювати вдвічі більше азоту. іх ріст збільшився, а продуктивність виросла на 36%. Також відмічено значне підвищення стійкості рослин до стресів, викликаних засухою.

Вчені припускають, що нова соя зможе рости у більш спекотному кліматі, аніж зараз, ефективніше збагачувати ґрунт азотом і віддавати більший урожай. Це вирішить проблему забезпечення рослинним білком і азотними добривами у багатьох країнах.

Виконано за допомогою Disqus