Українська безпілотна авіація допомагатиме аграріям — Мазур

2 грудня 2016 69 0
Використовувати дрони можна для обстеження посівів, моніторингу стану рослин
latifundist.comВикористовувати дрони можна для обстеження посівів, моніторингу стану рослин

В Україні спостерігається стрімкий розвиток безпілотної авіації, що матиме величезний вплив на сільське господарство і призведе до появи нових нестандартних рішень.

Про це пише Superagronom.

«Як не сумно, але війна на Сході країни дала поштовх до розвитку в Україні нових технологій – широко впроваджувати дронів. Історія підказує, що багато військових розробок з часом дуже глибоко проникають в мирне життя. І мілітаризовані технології починають використовувати в найрізноманітніших галузях. Наприклад, в сільському господарстві. Йдеться про безпілотники — дрони, все більше фермерів вдаються до їх використання в господарюванні», — зазначив есперт в галузі цивільної авіації Андрій Мазур.

За його словами, використовувати дрони можна для обстеження посівів, моніторингу стану рослин. Один звичайний дрон за 45 хв може обстежити 10 квадратних кілометрів полів, а якщо встановити на нього інфрачервону камеру, то він ще й покаже ділянки з хворими рослинами, адже тут випромінювання буде слабшим, аніж від здорової рослинності.

Також в перспективі безпілотники можна використовувати також для локального оприскування, підсіву проблемних ділянок, охорони техніки й територій, відлякування птахів.

Виконано за допомогою Disqus