У Луцьку створили першу аграрну спілку

2 грудня 2016 86 0
На Волині створено громадську спілку «СПАС»
0332.uaНа Волині створено громадську спілку «СПАС»

У Луцьку відбулося підписання меморандуму, згідно з яким, на Волині створено громадську спілку «СПАС» (Самоврядна перша аграрна спілка), повідомляє 0332.ua.

Головою громадської спілки «СПАС» став Євген Дудка.

«Розвиваючи аграрний бізнес, створюючи робочі місця, працюючи на благо територіальних громад та Волинського краю, ми прагнемо об’єднаними зусиллями запобігати рейдерству, нечесній конкуренції, незаконному тиску на бізнес, сприяти розвитку волинського села. Переконані, що громадська спілка «СПАС» стане майданчиком для налагодження партнерських, цивілізованих стосунків між господарствами та підприємствами, створить умови для конструктивного діалогу підприємців з владними органами, допоможе вирішувати суперечки та залагоджувати конфлікти, дозволить залучати кваліфікованих фахівців для розв’язання проблем та формування підвалин стабільного поступального розвитку кожного підприємства, кожної громади», — йдеться у тексті меморандуму.

Євген Дудка привітав присутніх.

«Спілка відкрита для всіх аграріїв області, а її учасниками можуть стати усі, хто готовий підтримувати ідеї та цінності «СПАСу» і працювати разом»,  — зазначив він.

За словами директора ПОСП ім. Тараса Шевченка Андрія Турака, у всіх учасників «СПАСу» спрацював інстинкт самозбереження, який об’єднав їх у громадську спілку.

«У цей складний час, може статися так, що хтось може прийти, наприклад, у моє господарство і забрати все, що будувалося роками. І що ти сам будеш робити у такій ситуації? Ми лише гуртом зможемо себе захистити!», — зауважив аграрій.

Керівник сільськогосподарського товариства «Романів» Віталій Заремба вважає, що за допомогою «СПАСу» волинські аграрії зможуть ефективно реагувати на економічні та соціальні виклики сьогодення.

«Я вважаю, що потрібно ставити перед собою цілі, аби іти далі. Будемо об’єднувати ресурси, щоб вирішувати складні питання. Я сам змушений зараз оборонятися від нецивілізованих «заходів». Гуртом, звісно, ми зможемо ефективніше себе захистити. Спасибі усім величезне, за те, що об’єдналися!», − сказав аграрій.

Та додав, що усі учасники аграрної спілки будуть прикладати зусиль аби її розвивати.

Виконано за допомогою Disqus