Дронів-порушників можна буде відстрілювати без ліцензії

5 грудня 2016 64 0
Вже винайдено дрон-мисливець, який полює на порушників повітряних меж і захоплює їх сіткою
GeektimesВже винайдено дрон-мисливець, який полює на порушників повітряних меж і захоплює їх сіткою

Фермери Великобританії, США, Австралії та інших країн почали шукати методи боротьби з дронами, що кружляють над їх полями, пише SuperAgronom.

Неконтрольований розвиток безпілотної авіації та надокучливе бажання любителів познімати чиїсь приватні володіння, зокрема й ферми, з висоти пташиного польоту не просто дратує власників земельних угідь, а й може призводити до стресів у сільскогосподарських тварин чи збоїв в роботі різних високоточних систем.

Так, у Великобританії зареєстровано законопроект, який зобов'яже власників безпілотників отримувати спеціальну ліцензію на керування ними та заборонить вторгатись в межі приватних володінь. У США вимагають дозволити знищувати безпілотники з вогнепальної зброї та розробляють спеціальні засоби протидії.

Зокрема вже винайдено дрон-мисливець, який полює на порушників повітряних меж і захоплює їх сіткою. А от компанія DroneShield розробила рушницю, що може приземлити будь-який дрон, заблокувавши його сигнал GPS. Придбати DroneGun можна у США та Австралії, зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus