Україна і Кенія розширюватимуть співпрацю у кооперації

5 грудня 2016 59 0
Основною темою зустрічі став розвиток двосторонньої торгівлі та кооперації в аграрній сфері
МінагропродОсновною темою зустрічі став розвиток двосторонньої торгівлі та кооперації в аграрній сфері

Україна і Кенія обговорили питання кооперації в аграрній сфері. Сьогодні відбулась зустріч заступника міністра Мінагропроду Ольги Трофімцевої та заступника міністра економічного розвитку та торгівлі, торговельного представника України Наталії Микольської із заступником міністра сільського господарства, тваринництва та рибництва Кенії Ендрю Туймуром та його колегами щодо співпраці у кооперації, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Основними темами перемовин став розвиток двосторонньої торгівлі та кооперації в аграрній сфері. Кенійська сторона виявила велику зацікавленість в українських сільськогосподарських машинах для малих та середніх фермерів, так як міністерство активно працює над механізацією аграрного виробництва країни.

«Великий інтерес був проявлений з боку кенійських партнерів до технологічних рішень в галузі зберігання зернових та загалом до співпраці з Україною у сфері розвитку агро технологій», — розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

Задля активізації не лише торговельних, але й коопераційних та інвестиційних відносин між двома країнами сторони домовились про швидку фіналізацію роботи над Меморандумом про порозуміння між двома міністерствами, який має включити в себе всі ключові сфери інтересів аграрного бізнесу двох країн.

Зазначається, що було домовлено про організацію бізнес-місії представників кенійських компаній на чолі з представниками міністерства сільського господарства, тваринництва та рибництва у першій половині 2017 р. до України для встановлення прямих відносин з українськими партнерами. Під час даного візиту має бути і підписаний документ щодо двосторонньої співпраці.

Виконано за допомогою Disqus