Аграріїв звинуватили у проплаченому мітингу

9 грудня 2016 119 0
ЗМІ назвали мітинг під ВРУ проплаченим
facebook.comЗМІ назвали мітинг під ВРУ проплаченим

Вчора, 8 грудня, інформаційне агентство «Українські новини» опублікувало матеріал про нібито проплачений мітинг під Верховною Радою, ініційований на підтримку законопроекту про передачу державної землі у розпорядження місцевої влади №4355, пише прес-служба ВАР.

Офіційно заявляємо: мітинг був організований Всеукраїнською Аграрною Радою (ВАР) і підтриманий її членами, а також іншими профільними асоціаціями – Асоціацією виробників молока (АВМ) та асоціацією «Свинарі України» (АСУ).

Читати по темі: Аграрiї під ВРУ підтримують законопроект про земельну децентралізацію

«Мітингувальники — жителі сіл і працівники підприємств — членів перерахованих вище асоціацій. Наводимо листи-звернення, в яких закликали аграріїв, які поділяють думку про важливість запровадження законопроекту, взяти участь у мітингу», — йдеться у повідомленні.

На мітингу були присутні представники великих аграрних підприємств і члени профільних партій.

«Я генеральний директор підприємства і точно не маю потреби їхати під Верховну Раду за гроші. Ми стоїмо за ідею. Я вважаю, що землею повинні розпоряджатися на місцях, а не чиновники в Києві, які лише плодять корупцію. Передача земель під управління місцевої влади стане першим кроком на шляху до викорінення корупції, оскільки на місцях завжди буде легше добитися правди, люди краще знають, як розпоряджатися землею. Це моя принципова позиція. Я займаюся сільським господарством і не хочу, щоб хтось з Києва визначав, яку орендну плату я повинен платити, адже ці гроші повинні залишатися у місцевої громади. Я спілкувався з головами багатьох сільських рад, всі підтримують цю ініціативу, а деякі з них були на мітингу 8 грудня», — сказав генеральний директор ТОВ НВ «Агрофірма «Перлина Поділля» Сергій Iващук.

Читати по темі: Депутати провалили Аграрний день

Житель с. Соколівка Черкаської області — Іван, що приїхав підтримати законопроект, зазначив, що якщо документ буде прийнятий, сільські землі, що відносяться до обласних рівнів, будуть на балансі села. Це допоможе зменшити корупцію. Коштами, що будуть надходити за користування землею, будуть розпоряджатися місцеві органи влади, буде більший контроль.

Також додається, що на мітингу також були присутні: Віктор Ковпак — ФГ «Вікторія» (Кіровоградська область), Віталій Фомович — СГК «ім. Щорса» (Хмельницька область), Руслан Скримський — ФГ «Колос» (Хмельницька область), Валерій Колоша — ПСП «Пісківське» (Чернігівська область), Олексій Мовчан — СВК «Новоселицький» (Київська область), Ігор Неофіта — ФГ «Неофіти» (Кіровоградська область), Олександр Косенюк — ПОП «Соколівка», Віктор Шевченко — СФГ «Шевченко» (Черкаська область), Володимир Осадчий — ФГ «Агрофірма «Базис (Черкаська область), Олександр Мордач — ТОВ «Агроплант (Черкаська область), Микола Северин — ПП «Северин» (Черкаська область), Микола Гордій — «Уманський тепличний комбінат» (Черкаська область).

«Закликаємо зацікавлені ЗМІ зв'язатися з переліченими представниками аграрних підприємств і особисто пересвідчитися у тому, що їхня присутність на мітингу була безкорисною», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus