У НААН гряде земельна реформа — Кутовий

13 грудня 2016 110 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
kurkul.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України

Національну академію аграрних наук України (НААН) реформують.

Про це в інтерв'ю Latifundist.com заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

За його словами, не так давно була створена робоча комісія з оцінки ефективності використання земель Національною академією аграрних наук України.

«На мій погляд, в ряді підприємств, що входять в її структуру, потрібно відновити справедливість і розпаювати землі серед працівників. У керівництва Академії є розуміння необхідності вирішення цієї проблеми, там готові працювати в цьому напрямку. Потрібно також вирішити питання з землями НААН, які сьогодні застрягли в судах через борги, накопичені попередніми керівниками і по «цікавим» рішенням», — зазначив він.

Також, він зазначив, що є реальні підприємства-банкрути, які фактично знаходяться у стані ліквідації. Крім того, потрібно розібратися, скільки Академії необхідно земель для проведення наукової діяльності.

Читати по темі: Думка фермерів. Чи потрібний НААН нинішній земельний банк?

«У міністерства є ряд напрацювань. Але ми виведемо єдину концепцію реформування НААН, після того, як побачимо напрацювання інших відомств і самої Академії, перш за все, в аспекті того, скільки земель і за якими напрямками необхідно для наукової діяльності», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus