Слободяник подав у відставку та перейшов до «Руху нових сил» Саакашвілі

13 грудня 2016 120 0
Іван Слободяник, директор Укрдержфонду підтримки фермерських господарств
AgroPolit.comІван Слободяник, директор Укрдержфонду підтримки фермерських господарств

Директор Укрдержфонду підтримки фермерських господарств (Укрдержфонд) Іван Слободяник написав заяву про складання повноважень керівника фонду і перехід до «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі. Про це він повідомив 13 грудня на прес-конференції.

«Я далі не хочу брати участь у цьому фарсі. Я б із задоволенням долучався до реформ, якби вони були. Тому вирішив звільнитися із посади директора Укрдержфонду і долучитися до команду «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі», — сказав він.

Іван Слободяник пояснив, що не хоче бути «співучасником» псевдореформ та лобізму інтересів великих латифундситів. На його думку, аграрний комітет Верховної Ради сьогодні перетворився не на «представника народу», а на представника «латифундій». Зокрема, він закцентував увагу на тому, що на фермерів планується виділити менше 1% від загальної держпідтримки на АПК.

«Найбільший цинізм, що 2 млрд грн, про які йдеться, підуть латифундистам і аграрним олігархам. Всім відомо, що співголова аграрного комітету Олександр Бакуменко є головою ради Союзу птахівників України і відбувається цинічний лобізм для конкретних підприємств. Наступним кроком стане запущення ринку землі в умовах, коли у фермера немає жодної підтримки», — повідомив Слободяник.

Нагадаємо, що екс-губернатор Одеської області і лідер нової політичної сили «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі створює «Аграрну платформу» для фермерів та селян.

«Головне завдання сьогодні — перезавантаження парламенту, оскільки більшість підтримує аграрний комітет через БПП, і ми повинні це припинити», — підсумував Слободяник.

Виконано за допомогою Disqus