На цікаві агропроекти завжди знайдуться гроші — Маліж

15 грудня 2016 101 0
 Аграрії регіону отримають нові фінансові можливості
kursiv.kz Аграрії регіону отримають нові фінансові можливості

У Харкові відкрили представництво Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР). Завдяки цьому аграрії регіону отримають нові фінансові можливості для розвитку власного бізнесу, стверджує керуючий директор ЄББР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж під час відкриття представництва.

Він зазначив, що в пріоритеті буде допомога малому та середньому бізнесу.

«В аграрний бізнес України ЄБРР щороку інвестує близько €250 млн. Якщо будуть добрі агропроекти, то гроші в нас завжди на них знайдуться», — стверджує Френсіс Маліж.

За його словами, робити ставку на якусь одну нішу сільського господарства банк не буде. Кредитуватимуться підприємства як із зернового, так і з органічного сектору. Разом із тим ЄББР зацікавлений у співпраці із тими агропідприємствами, які вже працюють на ринку, адже стартапи дуже рідко отримують фінансування.

«Будь-яка компанія, яка вже юридично існує, може прийти до нас зі своїм вже готовим прописаним проектом. Ми його обов’язково розглянемо, і будемо вирішувати, чи можемо чимось допомогти», — зазначив Френсіс Маліж.

Крім фінансової допомоги, ЄБРР також надає консультації. Одним із завдань офісу ЄБРР в Харкові буде ще й підтримка амбіцій виробників щодо експорту своєї продукції.

Наразі в Україні працює лише два регіональні офіси ЄБРР: у Львові та новостворений у Харкові. Проте вже до середини 2017 р. їх планують відкрити ще у 13 обласних центрах.

Людмила Лутицька, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus