Прокуратура Вінницької області розкрила схему тіньової закупівлі зерна

19 грудня 2016 111 0
Вилучено майже 4,5 млн грн готівки
ntv.ruВилучено майже 4,5 млн грн готівки

Прокуратурою Вінницької області спільно з підрозділами Національної поліції викрито схему незаконних операцій із зерном та вилучено майже 4,5 млн грн готівки, пише прес-служба прокуратури Вінницької області.

Правоохоронці провели 8 одночасних санкціонованих обшуків, з метою виявлення доказів незаконної господарської діяльності підприємств.

Під час обшуків вилучено речові докази, які свідчать про незаконну господарську діяльність: «чорну» бухгалтерію, підроблені бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, насіння тощо. Крім того, у організаторів злочинної схеми, в схованках виявлено та вилучено майже 4,5 млн грн готівки.

Проведеними слідчими діями підтверджено наявність злочинної схеми тіньової закупівлі зерна, його подальшої реалізації та ухилення від сплати податків одночасно на території декількох областей України.

«Встановлюються суми збитків завданих державі від незаконних діянь. У ході досудового слідства перевіряється можлива причетність до злочинних «оборудок» й працівників правоохоронних та контролюючих органів», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що досудове розслідування триває, та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

Виконано за допомогою Disqus