Переробники зупинили цінові перегони за молоко

21 грудня 2016 90 0
Українські ціни на молоко обігнали європейські
veroyatno.com.uУкраїнські ціни на молоко обігнали європейські

Сировинний ринок починає трохи «остигати» від цінових перегонів, які почалися у липні-серпні і тривали останні півроку, пише «Інфагро».

Переробники вже змирилися з реальністю і не намагаються за всяку ціну зберегти обсяги молока — адже вже через тиждень буде мати місце святковий профіцит. Загалом, ринок, схоже, вступив у фазу очікування, принаймні, на кілька тижнів.

Задовольняти непомірні бажання фермерів на ділі виявилося під силу небагатьом переробникам, та й виробники, які вимагали за своє молоко 10-12 грн/кг, зрозуміли, що краще стабільно отримувати 8,50-9,70 грн/кг від перевірених партнерів.

Тому після подорожчання в першій декаді грудня, ринок стабілізувався. Зміни ще можливі за цінами молока від населення, де, в багатьох регіонах, рішення про кінцеву вартість часто переглядаються постфактум під час виплат. Так, переробники, які закуповують цей вид молока, закрили листопад за цінами, в середньому, на 50 коп. вище, ніж планували.

Діапазон вартості сировини від населення в першій половині грудня залишається сильно розкиданим і становить 4-7 грн/кг залежно від регіону і конкуренції.

У найближчі тижні закупівельні ціни залишаться без змін, кількість пропозицій на вторинному ринку однозначно буде збільшуватися, завдяки чому спотова ціна на сировину повинна зменшитися.

Зміни в оподаткуванні та держпідтримку агровиробників, які вступлять в силу з 1 січня, поки ніяк не позначаться на вартісних показниках сирого молока.

Виконано за допомогою Disqus