Сільгосппідприємство ухилилося від сплати 6,4 млн грн ПДВ на Донеччині

23 грудня 2016 73 0
Вилучено більше 10 тис. т сільськогосподарської продукції
paeseitaliapress.itВилучено більше 10 тис. т сільськогосподарської продукції

У Донецькій області сільгосппідприємство ухилилося від сплати більше 6,4 млн грн ПДВ, пише прес-служба ДФСУ.

Встановлено, що посадові особи підприємства оформили безтоварні операції щодо купівлі у підконтрольного підприємства з ознаками фіктивності пшениці та соняшнику на суму 38,4 млн грн.

«При цьому вказана продукція була частково вирощена, а частково – придбана фігурантом за готівку без відображення у бухгалтерському та податковому обліку», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що внаслідок таких дій вказане підприємство сформувало податковий кредит з ПДВ на суму більше 6,4 млн грн, що надало можливість мінімізувати поточні зобов’язання зі сплати податку.

«На підставі ухвал суду проведено 9 обшуків в офісах, складських приміщеннях, зерносховищах та овочебазах обох підприємств», — сказано у повідомленні.

Під час обшуків вилучено більше 10 тис. т сільськогосподарської продукції (пшениця, соняшник, ячмінь, овочі, та інші зернові культури) на загальну суму майже 60, 8 млн грн (в т.ч. ПДВ), а також комп’ютерну техніку і фінансово-господарську документацію, підсумовується у повідомленні.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus