Фермер з Дніпропетровщини розповів про знущання нападників

27 грудня 2016 118 0
Анатолій Куліш, голова фермерського господарства «Добробут»
Zerno-ua.comАнатолій Куліш, голова фермерського господарства «Добробут»

У п'ятницю, 23 грудня, близько 15:00 було скоєно розбійний напад на голову фермерського господарства «Добробут», що в Софіївському районі Дніпропетровщини, Анатолія Куліша.

Про це «Лицам» повідомив сам фермер, по телефону з лікарні.

Читати по темі: Рейдери напали на фермера з Дніпропетровщини

За його словами, за день до нападу молоді люди в спецформі з дротами у руках ходили біля його садиби. На його запитання, хто вони, ті відповіли, що представляють «Укртелеком» і займаються ремонтом інтернет-з'єднань.

«Зайшли у двір. Я кажу: «Мені не потрібно, Інтернет працює», — згадує працівник агросектора з 55-річним стажем, почесний професор Дніпропетровського аграрного університету, колишній депутат Софіївської районної та Дніпропетровської обласної рад, керівник Софіївської районної організації асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області Анатолій Куліш.

На наступний день, в п'ятницю, «ремонтники Інтернету» знову прийшли до будинку Кулішів, однак їх не впустили: «Нічого не треба, Інтернет працює».

А близько 15:00 в будинок Кулішів увірвалися троє в масках і рукавичках. У кухні вони зв'язали дружину фермера і всунули кляп їй в рот.

Анатолій Куліш спав, але, почув шум і піднявся, коли на нього налетіли троє, вдаривши по голові пістолетом, а слідом — ще чимось тупим. Як він розповідає, йому, стягнувши руки капроновими «наручниками», різали пальці і коліна, били по ребрах і голові, вимагаючи віддати гроші та коштовності.

Він віддав їм ключ від сейфа в гаражі, де лежали гроші за продані напередодні 30 т ячменю (близько 3,6 тис. грн/т. — Ред.). А також кошти для розрахунків з пайовиками і зарплата працівників.

«Я говорю: «Більше нічого немає. Золота немає, доларів немає, готівки немає. Я веду розрахунки в основному за безготівковим розрахунком», — передає фермер, додаючи, що їх з дружиною зв'язали так, що руки до сих пір сині.

За його словами, вони перевернули догори дном весь будинок, забрали ланцюжок з хрестиком, що належав доньці фермера.

«У суботу мені провели експертизу в обласній лікарні ім. Мечникова. Зараз лежу в «Тисячці» (так називають міськлікарню №2 м Кривий Ріг — ред.). Принесли рахунок на ліки на 3 тис. грн. За день до нападу на мене, кажуть, пограбували фермера в Магдалинівському районі, ще на день раніше — в Новомосковському. Всього за останній час — це вже 7-й напад», — зазначив Анатолій Куліш.

Виконано за допомогою Disqus