НААН повертає дві гривні в бюджет на одну інвестовану з бюджету — Гадзало

28 грудня 2016 34 0
Ярослав Гадзало, президент НААН
kurkul.comЯрослав Гадзало, президент НААН

НААН завершують рік із надходженням спецфонду близько 350 млн грн за умов, коли бюджетне фінансування складає 298,5 млн грн, а сплата всіх податків і зборів до бюджету різного рівня – майже 550 млн грн.

Про це розповів президент НААН Ярослав Гадзало в інтерв'ю AgroPolit.com.

За його словами, говорити про ефективність земель Академії дуже складно, адже їх використовують для наукових, а не бізнесових цілей.

«Академія працює прибутково: удвічі за податками перекриваємо державне фінансування, яке призначено, насамперед, для прикладних та фундаментальних досліджень. На одну інвестовану гривню з бюджету ми повертаємо в державну скарбницю близько двох!», — зазначив Ярослав Гадзало.

Також, як додає він, за два роки підприємства НААН збільшили виробництво інтелектуальної продукції з 500 млн грн до 3,5 млрд грн. Це стосується виробництва насіння практично всіх культур, а особливо – круп’яних і гороху.

«У 2017 р. НААН планує разом з інвесторами будівництво 5–6 насіннєвих заводів, які будуть здійснювати доробку та фасування насіння, а також низку інших проектів, впровадження яких у найближчі 3–5 років дасть можливість збільшити самофінансування НААН на 400–600 млн грн. Ці кошти НААН планує направити на придбання новітнього обладнання та лабораторій для проведення генетичних та біотехнологічних досліджень», — повідомив Ярослав Гадзало.

Виконано за допомогою Disqus