Слободяник просуватиме на експорт фермерську продукцію

31 грудня 2016 76 0
Іван Слободяник, генеральний директор Державного фонду підтримки фермерських господарств
AgroPolit.comІван Слободяник, генеральний директор Державного фонду підтримки фермерських господарств

Українському державному фонду підтримки фермерських господарств у 2016 р. вдалося забезпечити таку прозорість роботи, що ймовірно вперше за історію росподілу фермерської фінасової допомоги ніхто з фермерів не платив ні копійки хабаря.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив генеральний директор Державного фонду підтримки фермерських господарств Іван Слободяник.

«Смішно, але допускаю, що це також є причиною того, що з 5 млрд грн «допомоги» на підтримку саме фермерів, а це 400000 господарств надійде аж 65 млн!!! (1,3% від суми підтримки). Доречі, всі хто виграв у цьому році вже отримали її фізично! Окрім цього, була розроблена концепція трансформації Фонду підтримки фермерських господарств в аналог Платіжного агенства. Відпрацьовано нормативні акти на предмет можливості бути Фонду фінансовою установою — висновок позитивний — що б не казали про неможливість цього деякі високопосадові «хвахівці» Мінагрополітики. Попередньо домовлено про альтернативні джерела фінансування (недержавні). Але імовірно це все не на часі», — написав він.

Іван Слободяник також пообіцяв, що продовжить займатися аграрними питаннями і залишиться членом Ради Асоціації фермерів та одночасно в Команді Руху нових сил Михаїла Саакашвілі, де розробить пакет реформ і щодня стоятиме на захисті інтересів середніх та малих виробників.

«На сьогодні вдалося узагальнити набір «альтернативного кредитування» з приватного сектору: починаючи від форвардних програм в обмін на паливо, добрива, ззр і продовжуючи фінансовими форвардами під врожай, також в пріоритеті буде просування фермерської продукції не експорт», — пообіцяв Іван Слободяник.

Виконано за допомогою Disqus