Стартували тренінги швейцарсько-українського проекту з безпечності молока

3 січня 2017 84 0
Тренінг включав практичну частину – поїздку на дві молочно-товарні ферми
Kurkul.comТренінг включав практичну частину – поїздку на дві молочно-товарні ферми

В кінці грудня 2016 року відбувся перший етап тренінгів в рамках роботи Швейцарсько-Українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів (SAFOSO) для підвищення обізнаності важливості застосування найкращих практик для виробництва безпечних молочних продуктів, повідомляє офіційний сайт Мінагропроду.

У навчанні взяли участь інспектори та інші відповідні фахівці центрального апарату і Головних управлінь Держпродспоживслужби у кожній пілотній області проекту: Полтавській, Харківській, Миколаївській, Вінницькій. Також активну участь взяли фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Згідно навчального плану передбачено три модулі тренінгу. Кожен модуль здійснюється в 2 етапи: 1-ший – теоретична частина «обличчя до обличчя» і польовий візит на молочно-товарні ферми; 2-й етап – електронне дистанційне навчання.

Під час теоретичної частини тренінгу (першого модуля) учасники удосконалювали свої навички в методах навчання та підвищували свій потенціал як майбутніх тренерів. Також отримали оновлені знання щодо ключових аспектів належного управління стадом, благополуччя тварин і годівлі (відповідно до законодавства України та ЄС). Тренінг включав практичну частину – поїздку на дві молочно-товарні ферми. Учасники побачили та оцінили реальне впровадження найкращих практик виробництва молока, а також мали можливість порівняти з традиційним веденням тваринництва.

Подібні тренінги передбачено на регіональному рівні в кожній пілотній області Проекту, які будуть проводитись вже підготовленими тренерами за підтримки проектуроекту.

Виконано за допомогою Disqus