Швеція зацікавлена в українській органічній продукції — Трофімцева

5 січня 2017 112 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції
Kurkul.comОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції

Королівство Швеція є перспективним ринком для української органічної продукції, зважаючи на обсяги органічного ринку країни. Про це на зустрічі з з послом Королівства Швеції в Україні Мартіном Хаґстрьомом заступник міністра Мінагропроду з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба міністерства.

Нагадаємо, що розвиток органічного виробництва є пріоритетним у програмі «3+5» Міністерства аграрної політики та продовольства України, запропонованій Тарасом Кутовим. Крім того, нещодавно Кабінет міністрів України підтримав закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», винесений на його розгляд Мінагропродом.

«Швеція є для нас цікавим партнером як в галузі аграрної торгівлі, так і в здійсненні спільних проектів. Співпраця може бути в таких секторах, як розвиток сільських територій, підтримка експорту, в тому числі перероблених продуктів харчування», — відмітила заступник міністра.

За словами Ольги Трофімцевої, проекти шведської агенції SIDA на сьогодні вже успішно підтримують деякі важливі напрямки роботи в аграрному секторі України (наприклад, овочівництво в південних областях).

Окрім того, на зустрічі було досягнуто домовленості щодо спільної підготовки шведсько-українського бізнес форуму навесні поточного року із більш широким залученням представників українського аграрного та переробного сектору та шведського бізнесу, які зацікавлені не лише в торговельних стосунках, але й в можливих інвестиційних проектах.

«На сьогодні спільне завдання міністерства та посольства, на мою думку, полягає в тому, щоб допомогти знайти бізнесам наших країн більше спільних точок інтересів і активізувати їх діалог, тому якісно наповнений бізнес форум з сильною B2B складовою буде важливим імпульсом для даних процесів», — заявила Трофімцева.

Виконано за допомогою Disqus