Пайовики Кіровоградщини скаржаться на «Агрофірму «Престиж»

10 січня 2017 217 0
Мешканці Кіровоградщини заявили про ошуканство з боку орендаря землі
Kurkul.comМешканці Кіровоградщини заявили про ошуканство з боку орендаря землі

У Мешканці села Верблюжка Новгородківського району на Кіровоградщині під час пресс-конференції заявили про ошуканство з боку підприємства «Агрофірма «Престиж» та його директора О. Тарасова, пише інформаційний портал «Гречка».

Люди хочуть розірвати договори, бо орендар платить 3%, коли в інших районах пайовикам платять від 4% до 7%. За пай люди отримують близько 10 тис. грн і вважають, що їм вигідніше обробляти землю самим.

«10 травня у мене закінчився термін договору, я хотів більше не здавати землю у користування. Тоді Тарасов сказав, що на землі вже проводяться земельні роботи, попросив залишити землі до осені, виплатити за них гроші. Розрахуватись мав до 31 грудня, але гроші не заплатив», — розповідає пайовик Сергій Сушко.

Як каже правозахисник Павло Дайнеко, зараз до нього звернулось 32 ошуканих людей. І в разі невиплати грошей, попри обіцянки, вони готові позиватись.

Олександр Веселов, начальник земельного відділу агрохолдину під час прес-конференції заявив, що такі дії є чорним піаром проти компанії, адже нині в районі процвітає підпільна оренда. Він стверджує 22 грудня підприємство пішло у відпустку до 10 січня, і до кінця січня гроші виплатять. Затримку виплати порушенням не вважає, адже в договорі вказано, що порушенням є «систематична затримка виплат».

Пайовики пообіцяли додатково повідомити ЗМІ чи виплатять їм гроші.

Виконано за допомогою Disqus