Погодні умови сприяють гарному врожаю озимих — Марчук

11 січня 2017 83 0
Вплинути на урожай може економія на якісних добривах
www.zerno.org.uaВплинути на урожай може економія на якісних добривах

Там, де є хороший сніговий покрив, озимим культурам морози не страшні. Сніг захищає культури від вимерзання і сприятливий для майбутнього врожаю. Зимівля при п'ятисантиметровій сніговому покриві і морозах до мінус 10 градусів цілком комфортна для майбутнього врожаю озимих. Про це UBR.ua повідомив заступник голови Аграрної партії України Денис Марчук.

«Але погода — це не єдиний фактор, що впливає на врожай. Врожайність озимих культур в набагато більшому ступені залежить від якості насіння і добрив, які внесені під час осінньої посівної. На ринку було багато контрафакту, але селяни все одно купували дешевші насіння, щоб забезпечити рентабельність виробництва і заплатити працівникам зарплату», — зазначив він.

Нагадаємо, Укргідрометцентр констатує відсутність загроз для посівів озимих культур на більшій частині території України.

Читати по темі: Для розвитку озимих очікуються сприятливі погодні умови — Укргідрометцентр

За словами керівника агрометеорологічного відділу Гідрометцентру Тетяни Адаменко, близько 17% сходів увійшли в зиму в слабкому і розрідженому стані, але воно може покращитися в ході перезимівлі.

Дані Мінагропроду свідчать, що, за станом на 5 січня 2017 р., сходи озимих зернових із засіяних 7,2 млн га отримані на 6,8 млн га (95% площ). Близько 83% посівів озимих зернових, або 5,7 млн ​​га, знаходяться в доброму та задовільному стані. У слабкому і розрідженому стані — 1,1 млн га (17% посівів), 359,4 тис. га (5%) посівів не отримали сходів.

Виконано за допомогою Disqus