В Україні якість зберігання зерна перевірятиме Держпродспоживслужба

11 січня 2017 118 0
Держпродспоживслужба отримала нові повноваження
Kurkul.comДержпродспоживслужба отримала нові повноваження

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів офіційно отримала повноваження щодо здійснення державного контролю за дотриманням зерновими складами регламенту зберігання зерна та продуктів його переробки в процесі зберігання. Про це повідомляє Elevatorist.com.

Зміни затверджує постанова КМУ №1018 «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 10.09.14 № 442 та від 2.09.15 № 667».

Окрім цього Держпродспоживслужба отримала такі повноваження:

  • Здійснення державного контролю за якістю зерна та продуктів його переробки;

  • Здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин при створенні, дослідження і практичному використанні генетично модифікованого організму у відкритих системах на підприємствах, в установах і організаціях агропромислового комплексу незалежно від їх підпорядкування і форми власності;

  • Здійснення радіаційного контролю за рівнем радіоактивного забруднення сільськогосподарської продукції і продуктів харчування.

Нагадаємо, раніше ці функції виконувала Державна інспекція сільського господарства України. У грудні 2016 р. було завершено процес ліквідації Держсільгоспінспекції.

Виконано за допомогою Disqus