Прокуратура затримала фермера, підозрюваного у розкраданні майна ДПЗКУ

12 січня 2017 96 0
Підприємець заволодів сумою у 15 млн грн
i.obozrevatel.comПідприємець заволодів сумою у 15 млн грн

Установлено причетність керівника одного з фермерських господарств у Хмельницькій області до заволодіння грошовими коштами на суму понад 15 млн грн, які належали ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У ході досудового розслідування встановлено, що керівник одного із селянсько-фермерських господарств придбав цей суб’єкт підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності. Шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей фермер заволодів грошовими коштами на суму 15,4 млн грн, які отримав від ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» за поставку зерна майбутнього урожаю.

За вказаними фактами 21.12.2016 р. підприємцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, тобто придбання суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі), ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, тобто складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки).

9 січня 2017 р. згаданого керівника фермерського господарства затримано під час перетину державного кордону України, а у подальшому ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативним запобіжним заходом у вигляді застави, розмір якої становить понад 2,5 млн грн.

Наразі розслідування триває та вживаються заходи з виявлення співучасників цих злочинів, надання правової оцінки їх діям та притягнення до визначеної законом відповідальності.

Виконано за допомогою Disqus