Дотації у 2017 р. отримають лише тваринники — Марчук

17 січня 2017 102 0
Система прямих державних дотацій буде вигідна великим інтегрованим підприємствам, які займаються птахівництвом і свинарством
Kurkul.comСистема прямих державних дотацій буде вигідна великим інтегрованим підприємствам, які займаються птахівництвом і свинарством

Система прямих державних дотацій у 2017 році, які замінять спецрежим ПДВ, вигідна в першу чергу великим інтегрованим підприємствам, які займаються птахівництвом і свинарством. Про це заявив заступник голови Аграрної партії України Денис Марчук, передає Agronews.org.

«Основну вигоду від державних дотацій отримають перш за все великі і сильні господарства, які показують високу активність, від якої залежить сума підтримки. Правда, з 2018 року буде діяти норма про обмеження розміру суми дотацій в одні руки — 150 млн грн», — сказав він. Денис Марчук зазначає, що не всі сільгоспвиробники розуміють, що отримають натомість спецрежиму ПДВ і яким буде механізм розподілу допомоги. За його словами, ті підприємства, які мають дійне стадо, але паралельно займаються рослинництвом, вартість продукції якого перевищує чверть від їх товарообігу, втрачають право подавати заявку на отримання дотацій. 

«До реєстру одержувачів бюджетної дотації будуть вноситися тільки ті підприємства, в яких 75% вартості всіх товарів, поставлених ними протягом звітного періоду за КВЕД, відводиться на продукцію тваринництва», — зазначив заступник голови Аграрної партії України.

Виконано за допомогою Disqus