Оприлюднено невідомі факти з біографії голови Аграрної партії

17 січня 2017 386 0
Віталій Скоцик, голова Аграрної партії України
Kurkul.comВіталій Скоцик, голова Аграрної партії України

Великі борги, політика та гроші. У інтернет-просторі з’явилася інформація про «темні» сторінки з біографії голови Аграрної партії України Віталія Скоцика. Про це у журналістському розслідуванні пише AgroNews.

Одним з відкриттів останніх виборів стала Аграрна партія України, набравши 7,9% мандатів у місцевих радах. Незважаючи на це, донині проект залишається «на задвірках» політики. У розслідуванні наведено три епізоди з життя Віталія Скоцика, які викликають запитання журналістів.

Перший факт стосується діяльності Віталія Скоцика у компанії «LandkomInternational».

«З листопада 2009 р. по лютий 2012 р. Віталій Скоцик обіймав посаду генерального директора британської агрокомпанії «LandkomInternational». Підприємство було потужним гравцем на українському ринку. Однак у 2012 р. українські реалії змусили британське підприємство припинити роботу. У певний момент компанія накопичила величезні борги перед постачальником сільгосптехніки — компанією «АМАКО». За дивним збігом обставин, генеральним директором компанії «АМАКО» з 2002-го по 2009 р. і в 2012-2014 рр. працював Віталій Скоцик. Відразу ж після фактичного руйнування Landkom Скоцик повернувся працювати в компанію «АМАКО». І вже на старому новому місці включився в процес повернення боргів «LandkomInternational» компанії дистриб'ютора. Директором Landkom під час накопичення боргів працював все той же Віталій Скоцик. Збіг? Сума боргу — ні мало, ні багато — понад 4 мільйони доларів. Все це підтверджується реєстрами судових рішень», — йдеться у матеріалі.

Друге питання: «АМАКО» — борги і роздутий штат?

«Після декількох років правління Віталія Скоцика, власники «АМАКО» задалися питанням, а де ж прибуток? Борг перед постачальниками техніки все ріс, і паралельно з цим весь ринок бачив досить дивні інвестиції компанії в соціальне спрямування: якусь допомогу театру імені Франка чи футбольному клубу «Динамо». Після відходу з «АМАКО» Віталія Скоцика, новому керівництву довелося дуже суттєво скоротити штат і поміняти співвідношення кількості офісних і «польових» працівників. При Скоцику 70% людей працювали в офісі, тоді як в «полях» — тільки 30%. Наразі новий генеральний директор «АМАКО» веде стриману комунікаційну політику і поступово відновлює компанію», — сказано у журналістському розслідуванні.

Третє питання: Аграрна партія — велика політика чи великі гроші?

Як пише видання, після виходу з бізнесу, Скоцик переходить у велику політику.

«Питання до діяльності Віталія Скоцика тривають і в Аграрній партії, куди він перейшов з посади гендиректора «АМАКО». Так, Національне агентство з питань протидії корупції викрило АПУ в неправильному оформленні звітності, несвоєчасному поданні документів і неповної інформації, поданої в звіті політсили про фінансування.Після чергового партійного з'їзду в Києві АПУ фактично розкололася. Стало очевидним, що ідея реанімації партії «під реальних аграріїв» провалилася. Коли запахло великою політикою, людей, які спочатку підтримали перезавантаження АПУ, вкладали в неї гроші і сили, замінили іншими. До лав партії затесалися «нашоукраїнці» на чолі з Романом Безсмертним. Від ідеї аграрної партії залишилася тільки назва. Що буде далі?», — резюмують автори статті.

Видання нагадує, що наразі рейтинг Аграрної партії України досить невисокий. Згідно з результатами недавнього опитування соціологічної групи «Рейтинг», Аграрна партія набирає всього лише 1,5% симпатій виборців.

Виконано за допомогою Disqus