Кам'янець-Подільській громаді повернуть сільгоспземлі вартістю 2 млн грн

20 січня 2017 43 0
Внаслідок цього, з 2006 р. місцевий бюджет та територіальна громада недоотримували значну суму коштів
kurkul.comВнаслідок цього, з 2006 р. місцевий бюджет та територіальна громада недоотримували значну суму коштів

Прокуратура Хмельниччини відстоює в суді повернення державі більше 69 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні сільгоспугідь на території Гринчуцької сільської ради.

Встановлено, що ще у липні 2006 р. між Кам’янець-Подільською райдержадміністрацією та одним із приватних підприємств було укладено договір оренди землі сільськогосподарського призначення площею більше 69 га для ведення товарного сільгоспвиробництва.

«Як з’ясувалось, зазначена ділянка, всупереч вимогам чинного законодавства, використовується орендарем без проведення нормативної грошової оцінки. Внаслідок цього ставка орендної плати визначена на рівні, нижчому від законодавчо встановленого розміру – 3 % від нормативної грошової оцінки землі. Внаслідок цього місцевий бюджет та територіальна громада недоотримували значну суму коштів», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Наразі буде проходити суд з позовними вимогами до райдержадміністрації та орендаря про визнання недійсним договору оренди землі, вартість якої складає більше 2 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus