Збільшення мінімальної ціни на цукор стимулюватиме вирощування цукрових буряків — Мінагропрод

20 січня 2017 77 0
Мінагропрод вважає, що збільшення мінімальної ціни на цукор є несуттєвим
kurkul.comМінагропрод вважає, що збільшення мінімальної ціни на цукор є несуттєвим

Мінагропрод запевняє, що збільшення мінімальної ціни на цукор є несуттєвим і покликане стимулювати вирощування цукрових буряків в Україні. Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Зважаючи на те, що за даними Держстату за 2016 р. індекс інфляції споживчих цін на всі товари та послуги склав 112,4%, таке підвищення мінімальної ціни на цукор є несуттєвим. Головною метою встановлення таких цін є створення умов для забезпечення економічних стимулів вирощування цукрових буряків.

А в разі, якщо така ціна буде нижча за собівартість, буде спостерігатися скорочення виробництва цукрового буряку, і, як наслідок – скорочення виробництва цукру і створення дефіциту в цьому сегменті.

Розрахунки проведено з урахуванням зростання рівнів цін на матеріально-технічні засоби, паливно-мастильні матеріали, технологічні цілі, заготівельних, транспортних витрат, витрат на оплату праці тощо.

Читати по темі: Уряд підвищив мінімальну ціну на цукор

Нагадаємо, на виконання закону «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» урядом встановлено на період з 1 вересня 2017 р. до 1 вересня 2018 р. граничний розмір квоти поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») у обсязі 1640 тис. т та затверджено мінімальні ціни (без ПДВ) на цукор квоти «А» у розмірі 9,172 тис. грн/т, що більше, ніж у минулому році на 1%, та цукрові буряки – 633,10 грн/т (+2,6% до минулого року).

Виконано за допомогою Disqus