На Кіровоградщині прокуратура судиться з фермером через землю

20 січня 2017 64 0
Фермер використав цю процедуру як пільговий порядок одержання в оренду земель
Rusevik.ruФермер використав цю процедуру як пільговий порядок одержання в оренду земель

На Кіровоградщині прокуратура вимагає фермерське господарство повернути у власність держави сільгоспземлі вартістю понад 1,2 млн грн, які останнє незаконно отримало у користування на пільгових умовах.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Мова йде про дві земельні ділянки загальною площею понад 38 га, розташовані на території Знам’янської Другої селищної ради.

Ці землі було надано в оренду громадянину для ведення фермерського господарства. Проте, прокуратура встановила, що орендар вже є засновником та керівником фермерського господарства, у користуванні якого знаходяться значні площі сільгоспугідь.

«Вказане підтвердило, що дійсний намір громадянина спрямовувався на штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання в оренду земель державної власності поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів. Як наслідок, розмір орендної плати був значно занижений», — говориться у повідомленні прокуратури.

У свою чергу, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору оренди землі та повернення її у власність держави. На даний час, судом відкрито провадження у справі.

Виконано за допомогою Disqus