Українсько-латвійські відносини важливі для реформування українського агросектору — Кутовий

20 січня 2017 25 0
Основним напрямом співпраці між країнами є питання розвитку фермерства
UAinfoОсновним напрямом співпраці між країнами є питання розвитку фермерства

Двосторонні українсько-латвійські відносини в аграрній сфері відіграють важливу роль в реформуванні АПК України та в процесі євроінтеграції, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з Міністром сільського господарства Латвійської Республіки Янісом Дуклавсом у рамках глобального форуму з продовольства і сільського господарства, який проходить 20-29 січня у Берліні (Німеччина).

«Латвія є одним з надійних партнерів України, яка на системній основі здійснює допомогу та підтримку нашої країни на шляху реформ та євроінтергації. Зокрема, важливими напрямами співпраці для нас є питання розвитку фермерства, залучення досвіду реформування лісового господарства, взаємодія у рибному господарстві», — зазначив Тарас Кутовий.

Сьогодні в Україні відбувається тісне двостороннє співробітництво у сфері тваринництва: реалізація пілотного проекту в галузі молочного фермерства, використання досвіду латвійських науковців із селекційно-племінної роботи з метою запровадження у господарствах України.

Окремо, очільник українського відомства відзначив важливість співпраці між країнами в плані розвитку органічного виробництва.

«Обмін досвідом щодо законодавчого забезпечення розвитку органічного виробництва в Латвійській Республіці, адаптація до європейським норм, порядок сертифікації та стандартизації органічної продукції дозволять нам активно рухатися на шляху до розвитку органічного виробництва в Україні», — прокоментував український міністр.

Також міністри обговорили старт нового проекту TWINNING “Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин (ЗЗР) та здоров’я рослин і посилення відповідних інспекційних та лабораторних служб”, який найближчим часом розпочне свою роботу у сфері фітосанітарії. Орієнтовний строк реалізації Проекту: січень 2017 – грудень 2018 або 24 місяці з дати початку проекту.

Виконано за допомогою Disqus