На Херсонщині за три роки відкрилось 25 сімейних молочних ферм

23 січня 2017 114 0
Сімейні молочні ферми були створені на базі сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів молочного напрямку діяльності
kurkul.comСімейні молочні ферми були створені на базі сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів молочного напрямку діяльності

На Херсонщині продовжує розвиватись сімейне молочне фермерство. Про це пише «Херсонщина за день».

На території Херсонської області успішно впроваджуються проекти міжнародної технічної допомоги, спрямовані на допомогу в реконструкції та підвищенні ефективності господарювання сімейних молочних ферм та розвитку молочного бізнесу.

Станом на 1 січня 2017 р., на базі, в області вже створено 25 сімейних молочних ферм: у Бериславському районі –3; Великоолександрівськомурайоні – 1; Великолепетиському районі – 1; Голопристанському районі – 3; Каховському районі – 1; Нижньосірогозькому районі – 2; Скадовському районі – 14.

«Кожен господар сімейної молочної ферми безповоротно отримав фінансову підтримку еквівалентну близько 6 тис. дол. США на реконструкцію та будівництво корівника, доїльне обладнання, поїлки, систему освітлення з автоматичним регулятором включення/виключення, система вентиляції, гумові килимки, електропастух, а також до двох високопродуктивних нетелів», — зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, фінансування та підтримка молочних ферм відбувається за допомогою проектів USAID/Партнерство заради інновацій «Розвиток сімейних ферм, об’єднаних в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи» та «Розвиток молочного бізнесу в Україні».

Виконано за допомогою Disqus