На Чернігівщині побудують 12 об'єктів тваринної та рослинної галузі

25 січня 2017 154 0
Також в області йде реконструкція 4 об'єктів рослинницької галузі й стільки ж тваринницької
pixabay.comТакож в області йде реконструкція 4 об'єктів рослинницької галузі й стільки ж тваринницької

В Чернігівській області триває будівництво семи та реконструкція чотирьох об’єктів рослинницької галузі, а також будівництво ще п’яти та реконструкція чотирьох тваринницьких об’єктів.

Про це повідомляє прес-служба департаменту агропромислового розвитку Чернігівської області.

Зокрема, реконструйовано картоплесховище (ПП «Вимал Агро» Куликівського району). Завершено будівництво силосного складу для зберігання сухого зерна місткістю 10 тис. т (ТОВ «Плиски Агро» Борзнянського району), а також будівлі для вирощування ягід (ТОВ «Аграрна компанія «Еко-Парк» Козелецького району).

Департаментом зазначається, що у 2016 р. побудовано 8 зернових сушарок сумарною продуктивністю понад 4 тис. т на добу на підприємствах Бахмацького, Бобровицького, Городнянського, Сосницького та Чернігівського районів. Наразі в області функціонують 206 зерносушарок на різних видах енергоносіїв загальною продуктивністю майже 127 тис. т на добу.

У сфері тваринництва минулоріч побудовано приміщення для утримання великої рогатої худоби (ВРХ) на 500 голів (ТОВ Агрофірма ім. Шевченка Бахмацького району), доїльні зали (ТОВ «Лан» Семенівського району, ФГ «Напорівське» Чернігівського району).

Завершено будівництво 2-ї черги молочного комплексу на 340 голів (ТОВ «КРОК-УкрЗалізБуд» Прилуцького району).

«Окрім цього, реконструйовані приміщення для утримання молодняка ВРХ на 200 голів (ПрАТ «Кремінь» Ічнянського району), доїльний зал на 450 голів (СФГ «Колос» Куликівського району), корівник на 200 голів (ТОВ «Рожнівка Агро» Ічнянського району). Також модернізована будівля для утримання ВРХ з установкою молокопроводів на 200 голів (ТОВ «Лан» Семенівського району)», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus