На Львівщині більше 7 регіональних продуктів мають потенціал отримати географічні зазначення

25 січня 2017 310 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції
kurkul.comОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції

Аналіз продукції проведений іноземними спеціалістами у Львівській області показав, що як мінімум 7 регіональних продуктів мають високий потенціал щодо отримання географічних зазначень.

Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.

До таких продуктів відносяться, наприклад, мед, бринза, квасоля Яско та чорниця карпатська.

«Введення в дію системи географічних зазначень, гармонізованої з європейським законодавством у даній сфері, може стати серйозним механізмом виходу на локальні та зовнішні ринки для малих та середніх виробників харчової продукції», — про це заявила заступник міністра Ольга Трофімцева після зустрічі з Ніколя Перреном, радником з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні.

Також зазначають, що має бути проведена робота з виробниками для підтримки та супроводу колективних дій з валоризації та комерціалізації їх продукції, розвитку відповідних технологій переробки, напрацювання спільно з міністерством необхідних змін до законодавчих актів.

«Команда Мінагрополітики завжди наголошує на тому, що нішева високоякісна продукція, у тому числі з традиційними рецептами або географічними зазначеннями, які створюють додаткову вартість, є перспективним напрямком виробництва для малого та середнього фермера чи переробника. Пілотний проект французьких колег в аналітичній фазі показав, що традиційні продукти високої якості, за умови ефективно діючої системи географічних зазначень, є цікавою для виробників нішою», — підкреслила Ольга Трофімцева.

Нагадаємо, зустріч відбулась у рамках проекту «Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області».

Виконано за допомогою Disqus