На Кіровоградщині знищили 1,5 тис. свиней через АЧС

25 січня 2017 111 0
Свиней, які є в приватних домоволодіннях, повинні бути здані на найближче м'ясопереробне підприємство
pixabay.comСвиней, які є в приватних домоволодіннях, повинні бути здані на найближче м'ясопереробне підприємство

У Кіровоградській області 23 січня 2017 р. через АЧС знищили близько 1,5 тис. свиней. На сьогоднішній день знищенню підлягають ще 238 голів.

Про це повідомив начальник управління безпеки харчових продуктів і ветеринарії головного управління Госпродпотребслужби в Кіровоградській області Юрій Травкин, пише Latifundist.com.

Він додав, що на околиці села були виявлені трупи тварин і зараз з'ясовують їх походження і причину смерті.

«Знаходяться трупи тварин біля населеного пункту, звідки вони взялися невідомо. Швидше за все мають походження саме звідси. Нашими інспекторами проведено комісійний відбір, доставлений матеріал в обласну лабораторію, потім після обробки відповідної він пішов в науково-дослідний інститут в Київ. Від того, яким буде результат, буде залежати подальший хід дій», — повідомив Юрій Травкин.

Що стосується свиней, які є в приватних домоволодіннях, згідно з інструкцією, вони повинні бути здані на найближче м'ясопереробне підприємство, але таких підприємств, які могли б забезпечити достатню глибину переробки, щоб сировина не була подальшим джерелом поширення інфекції.

Нагадаємо, що 7 січня зареєстровано випадок АЧС в с. Рівне Новоукраїнського району Кіровоградської області, де загинуло понад півсотні голів свиней.

Виконано за допомогою Disqus