HE-VA випустила грунтозаглибник з низьким ступенем руйнування

26 січня 2017 49 0
Грунтозаглибник з низьким ступенем руйнування від компанії HE-VA
agrimachinerynews.comГрунтозаглибник з низьким ступенем руйнування від компанії HE-VA

Компанія HE-VA додала до своєї лінійки агрегатів для культивації ґрунту грунтозаглибник з низьким ступенем руйнування, повідомляє Traktorist.ua.

Нова установка розроблена спеціально для забезпечення рентабельного та своєчасного вирощування ріпаку, вона має ряд особливостей, які дозволяють мінімізувати руйнування поверхні та максимізувати швидкість проростання насіння.

Перш за все, основна структурна зміна дозволяє розміщувати диски відкриття перед опорами. Головною перевагою цього є те, що диски усувають носову хвилю ґрунту, який може бути викинутий вгору, порушуючи поверхню по всій робочій ширині машини. Ріжучі диски працюють під верхнім шаром ґрунту, тому весь висхідний потік не виходить назовні та поверхня залишається непорушеною, що обмежує проростання бур’янів та втрату вологи. Ще однією перевагою дисків відкриття є те, що вони можуть працювати і за наявності пожнивних залишків, тож грунтозаглибник може працювати за несприятливих умов.

Нові зубці вставляються в рівні тримачі опори, які можна послабити та пересунути по коробчастій рамі для зміни відстані між зубцями. Зазвичай, на 3-метровій версії встановлюється сім опор для створення вужчого міжряддя, меншого, ніж норма 43 см, що вважається оптимальним для того, щоб ріпак зміг заглушити бур’ян.

Нові опори шириною 15 мм (стандарт 25 мм) виготовлені зі сталі вищого ґатунку, вони дозволяють зменшити кількість ґрунту, який викидається на поверхню та відповідають новому дизайну лап з вольфрамовим наконечником та крил з більш пологим нахилом. Ці особливості дозволяють вполовину зменшити вимоги грунтозаглибника по потужності. Оскільки ці опори потребують менше потужності та зменшують руйнування поверхні ґрунту, вони покращують структуру ґрунту та забезпечують необхідний дренаж.

Слідом за ними розташована нова версія вже перевіреного ролика з V-подібним профілем. Його кільця тепер розташовані близько до каналу, що відкривається кожною опорою. Це створює більше здіймання ґрунту по боках для закриття каналу, а також мінімізує ймовірність того, що насінина опиниться на такій глибині, де вона не зможе прорости.

Це створює ідеальну ситуацію для сошників Accu-Disc, які йдуть слідом і забезпечують обробку поверхні ґрунту, в який висівається насіння. Вони встановлені на індивідуальні паралелограмні з’єднання з гумовим пресувальним/заглиблювальним колесом, можуть незалежно одне від одного підніматися та опускатися для слідування контурам поверхні, тим самим забезпечуючи висівання насіння на потрібну глибину.

Забезпечуючи ці дводискові сошники, висівний блок з двома воронками може також використовуватися для розкидання дрібних гранул та інших гранульованих продуктів через другий вихід, розміщений в задній частині блоків AccuDisc. Альтернативні виходи можуть також бути розміщені перед роликом з V-подібним профілем.

«Всі ці функції роблять грунтозаглибник HE-VA одним з найбільш повних, спеціалізованих комплектів для вирощування ріпаку на ринку. Низький ступінь руйнування ґрунту та низька тяга вирізняється тим, що це може допомогти у боротьбі з проблемними бур’янами, а також потребує менше енергії, ніж у більшості звичайних машин», — говорить головний менеджер компанії-дистриб’ютора OPICO Джеймс Вулвей. Новинка доступна як у навісному, так і причіпному форматі з шириною від 3 м до 7 м, ціна на нього стартує від £16,858. Опори та лапи з мінімальним рівнем руйнування ґрунту можуть бути встановлені на вже існуючих моделях грунтозаглибників HE-VA.

Спеціалізований, повністю завантажений грунтозаглибник з висівним пакетом був представлений на виставці LAMMA.

Виконано за допомогою Disqus