Спецрежим ПДВ стимулює фермерів вирізати ВРХ — думка

27 січня 2017 114 0
У грудні вирізали більше корів, ніж за увесь рік
Kurkul.comУ грудні вирізали більше корів, ніж за увесь рік

В Тальнівському районі Черкаської області здали на м’ясо скільки корів, скільки не здали за попередні 11 місяців. Про це ствержує керівник ПСП «Лідер» із Новомайданецького Олександр Мегей.

За словами фермера, причиною є скасування пільгового режиму оподаткування.

«Я маю 900 га землі в оренді. Зараз молоко купують по 8 грн 50 коп за літр. Нібито мають підвищити до 9 грн. А треба щонайменше 12 грн. Бо після сплати ПДВ виробник залишається без будь-якого прибутку. Мені легше на 400 га посіяти соняшник і кукурудзу й нічого не робити до осені. Матиму прибуток 20 млн грн. А якщо займатимуся тваринництвом, то, може, нашкрябаю за рік 6 млн грн доходу. Тому найближчим часом молока ставатиме дедалі менше. Молочне стадо вирізатимуть», — говорить керівник господарства.

Також Олександр Мегей додає, що закупівельники купують молоко у Тальнівському районі Черкаської області по 5 гривень за літр. Селяни вважають, що це дуже дешево.

«У Жашківському районі купують молоко по 6 грн, – каже житель села Мошурова Олег Штангей. – Кажуть нібито ще недавно платили й по 7 грн. А в нас тут купують задарма».

Виконано за допомогою Disqus