Fendt отримала золоту медаль SIMA Innovation Awards

27 січня 2017 57 0
Комбайн Fendt, оснащений системою VIP
zeppelin-agro.com.uaКомбайн Fendt, оснащений системою VIP

Компанія Fendt спільно з партнером Trelleborg виграла золоту медаль SIMA Innovation Awards за систему змінного тиску (VIP). Про це пише Traktorist.ua з посиланням на офіційний сайт компанії «ЦЕППЕЛІН УКРАЇНА».

Компанії розробили інтуїтивний комплект коліс для комбайнів, який регулює тиск у шинах відповідно до рівня заповнення зернового бункера.

«Після введення інтегральної системи регулювання тиску в шинах VarioGrip на тракторах Fendt, цілком очікувано, що ми повинні звернути увагу на рішення в сфері технологій збирання. Тому розвиток інтелектуального переднього колеса для комбайнів — це логічне продовження технічного прогресу, яке внесе свій вклад в напрямок захисту ґрунту», —зазначив маркетинговий директор Fendt Роланд Шмідт.

Система VIP включає в себе інтелектуальне переднє колесо, яке автоматично регулює тиск комбайна в шинах відповідно до поточного навантаження. Мета безперервного вимірювання і регулювання тиску — досягнення максимальної площі контакту передньої шини на весь період роботи. Таким чином тиск розподіляється по всьому полю, що зменшує ущільнення грунту, забезпечуючи активний захист під час збору врожаю.

Технічно, система VIP оснащена декількома датчиками, які постійно вимірюють різні параметри, в тому числі вагу вантажу, рівень тиску на шини і температуру. Дані обробляються в електронному центральному процесорі, який управляє компресором шини і клапана. Це забезпечує гнучке регулювання тиску в шинах. Вся система VIP вбудована в обід колеса і управляється оператором за допомогою програми.

Інтелектуальна система регулювання тиску в шинах також працює на зернозбиральних комбайнах Fendt з компенсацією нахилу AutoLevel при роботі на схилах. В даний час проходять випробування системи на зернозбиральних комбайнах Fendt (серії від X до P) в різних умовах.

Виконано за допомогою Disqus