Україні потрібна приватизація ДП Укрспирту — Солонтай

31 січня 2017 66 0
Олександр Солонтай, експерт Інституту політичної освіти
kurkul.comОлександр Солонтай, експерт Інституту політичної освіти

Україні необхідна політика роздержавлення підприємств. Про це у ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com повідомив експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

За його словами, реальна приватизація дійсно може змінити ситуацію з «Укрспиртом» у тому числі.

«Підтримую позицію уряду в питанні роздержавлення підприємств, приватизація потрібна. У 90-х та двохтисячних ніхто серйозно приватизацією ДП у таких випадках не займався, адже це були годівниці то міністра, то «смотрящєго» за підприємством. Чесна приватизація дійсно може змінити ситуацію, але це, звісно, викликає спротив корупціонерів, а також менеджменту, який хоче зберегти неефективного власника – державу, тобто працювати поза контролем або просто в старій парадигмі. Їм так зручніше», — розповів Олександр Солонтай.

Також він зазначив, що поки що рано казати чи буде процес приватизації прозорим.

«На словах – так. На практиці ще побачимо. Наразі важно оцінити, оскільки всі серйозні конкурси попереду. Особисто я підтримую всі прагнення поширити приватизаційні процеси та ліквідувати неефективні державні кампанії. Але це не перший уряд, який декларує таку ціль, а реальна робота просувається вкрай повільно!», — додав Олександр Солонтай.

Виконано за допомогою Disqus