На Полтавщині оголосили 40-денний карантин через спалах АЧС

31 січня 2017 59 0
Матеріальне відшкодування збитків внаслідок вилучення тварин компенсуватиметься власникам за рахунок коштів місцевого бюджету
myslo.ruМатеріальне відшкодування збитків внаслідок вилучення тварин компенсуватиметься власникам за рахунок коштів місцевого бюджету

У Полтавській області, з 27 січня оголошено карантин на території всієї Котельви. На в’їздах та виїздах встановлені 3 дезбар’єри, де цілодобово чергують правоохоронці, працівники служби надзвичайних ситуацій та ветфахівці.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.

26 січня зареєстровано спалах АЧС в одному з особистих підсобних господарств смт Котельва. Даний випадок підтверджений результатами лабораторних аналізів.

«Задля негайного вирішення даного питання у Котелевській РДА відбулося розширене засідання районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Членами комісії було затверджено план заходів з ліквідації спалаху АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду. Про дані заходи були повідомлені сусідні райони Харківської, Сумської та Полтавської областей, які підпадають під зону нагляду», — сказано у повідомленні.

З метою недопущення розповсюдження хвороби та вивозу тварин із зони ураження, проводиться дезінфекція всього транспорту. Господарства громадян даного регіону, які утримують тварин, також обробляються спеціальними розчинами.

У селищі створені та діють робочі групи, які проводять огляд господарств, наступним кроком стане вилучення свиней та їх утилізація. Місця їхнього знищення також визначені. У смт Котельва діятиме заборона на стихійну торгівлю м’ясом, «легальна» свинина буде досліджуватися особливо прискіпливо.

«Термін дії карантину – 40 днів. Матеріальне відшкодування збитків внаслідок вилучення тварин компенсуватиметься власникам за рахунок коштів місцевого бюджету», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus