На Запоріжжі за приріст поголів'я ВРХ фермерам виплатили 635 тис. грн

3 лютого 2017 90 0
За останні п’ять років у області реконструйовано та побудовано 10 сімейних молочних міні-ферм
pixabay.comЗа останні п’ять років у області реконструйовано та побудовано 10 сімейних молочних міні-ферм

У Запорізькій області нарощують поголів'я ВРХ за фінансуванням грантових програм і державної підтримки. Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.

З метою стимулювання нарощування поголів'я великої рогатої худоби, збільшення виробництва молока та м'яса в регіоні діє «Програма розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах Запорізької області на 2014-2018 роки».

На її реалізацію щорічно виділяються кошти із загального фонду обласного бюджету в розмірі 1 млн грн. із розрахунку 5 тис. грн. за кожну прирощену голову дійного стада корів. За приріст поголів’я корів у 2016 р. сільгосппідприємствам області нараховано та виплачено 635 тис. грн.

Також у ПАТ «Племзавод «Степний» Кам`янсько-Дніпровського району завершується будівництво корівника на 560 голів. У ТОВ АФ «Нива» проведено реконструкцію молочного залу, придбано та установлено доїльну установку «Брацлавчанка» вітчизняного виробництва.

«У рамках проекту «Партнерство заради інновацій «Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи», що здійснюється Міжнародним благодійним фондом «Добробут громад» у партнерстві з компанією «Данон» в Україні відкрито дві сімейні молочні міні-ферми на 40 голів на території Токмацького району», — сказано у повідомленні.

Всього за останні п’ять років у області реконструйовано та побудовано 10 сімейних молочних міні-ферм. Загальна вартість реалізованих інвестиційних проектів за рахунок власних коштів склала 10,5 млн. грн, додатково в сільській місцевості створено 47 нових робочих місць.

Виконано за допомогою Disqus