Відчуження землі на Кіровоградщині здійснили від імені померлих осіб — Мін'юст

8 лютого 2017 35 0
На Кіровоградщині відчуження землі здійснили від імені померлих осіб та тих, хто проживає на окупованій території
5.uaНа Кіровоградщині відчуження землі здійснили від імені померлих осіб та тих, хто проживає на окупованій території

Заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Павло Мороз на прес-конференції на тему «Мін’юст спільно з бізнесом та громадськістю протидіє рейдерам» розповів, що на цьому тижні буде розглянуто питання рейдерських захоплень земель у Кіровоградській області.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

За січень 2017 р., як запрацював Антирейдерський закон, Мін'юст отримав лише близько 50 скарг на реєстраційні дії. Тобто фактично їх кількість зменшилась у 5 разів.

Проте за словами Павла Мороза, поодинокі випадки захоплень майна все ще трапляються.

Читати по темі: На Кіровоградщині близько сотні людей заявляють про земельне рейдерство

«На попередньому тижні я мав дві зустрічі з групами постраждалих від рейдерства українців. Перша група – селяни з Кіровоградщини, чиї земельні ділянки були, за їхнім твердженням, незаконно перереєстровані на компанію «Агрі інвест Україна». Уявіть цинізм рейдерів! Люди стверджують, що відчуження землі здійснили від імені померлих осіб та тих, хто на сьогоднішній день проживає на окупованій території України. Наразі Комісія досліджує 150 скарг щодо відчуження майже земельних ділянок, на цьому тижні відбудеться відкрите засідання щодо цього конкретного випадку», — розповів Павло Мороз.

Загалом, у 2016 р. Комісія Мін’юсту розглянула понад 1000 скарг. Всього до Комісії, з урахуванням звернень та скарг, що були перенаправлені до головних територіальних управлінь юстиції, надійшло майже 3000 звернень.

Нагадаємо, з лютого 2017 р. до роботи Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації залучено представників від Американської торговельної палати, Європейської бізнес асоціації та Ради бізнес омбудсмена.

Виконано за допомогою Disqus