На Львівщині обирають вид меду, що отримає марку географічного значення

8 лютого 2017 102 0
На Львівщині обирають найкращі види меду
pixabay.comНа Львівщині обирають найкращі види меду

На Львівщини триває реалізація Проекту «Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області».

Про це повідомляє прес-служба департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Зокрема, серед традиційних продуктів Львівщини, які можуть претендувати на вироблення марки географічного зазначення (карпатська бринза, квасоля Ясько і мед) обирають найкращі види меду.

Читати по темі: На Львівщині більше 7 регіональних продуктів мають потенціал отримати географічні зазначення

«У світі марки географічного зазначення та інші знаки, що ідентифікують походження продукту, є гарантом його якості та зв’язку з відповідною територією та її традиціями. Таким чином виробники меду з маркою географічного зазначення, вироблені у Львівській області, зможуть захистити свої права і збільшити ринок збуту для власної продукції. А споживачі, купуючи такий мед, гарантовано отримають якісний продукт з специфічними регіональними характеристиками», — зазначила заступник директора департаменту Людмила Гончаренко.

Список видів меду, які претендуватимуть на географічне зазначення, представлять згодом.

Зазначимо, проект реалізовується за підтримки Посольства Франції в Україні, Агентства з розвитку міжнародного співробітництва в галузі сільського господарства та сільської місцевості Adecia Франція у партнерстві з департаментом агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.

Виконано за допомогою Disqus