На Херсонщині за допомогою грантів створено чотири сільгоспобслуговуючі кооперативи

8 лютого 2017 134 0
Також завдяки грантам на Херсонщині вдалося відкрити 25 сімейних молочних ферм
LinkedInТакож завдяки грантам на Херсонщині вдалося відкрити 25 сімейних молочних ферм

Протягом минулого року на Херсонщині була завершена реалізація проектів міжнародної технічної допомоги на загальну суму понад $200 тис., пише BlackSeaNews.

Про повідомляється у відділі підготовки і супроводу грантових проектів Херсонської ОДА.

«Наприклад, були завершені такі довготривалі проекти, як проект USAID «Агроінвест в Україні», проект Уряду Турецької Республіки «Підвищення сільськогосподарського виробництва та розвитку сільських територій», реалізовано мікропроекти в рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», — розповіла керівник відділу Олена Якуба.

Спеціалістка також повідомила, що за допомогою міжнародних донорів за останні 2 роки вдалося створити чотири сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Горностаївському (СОК «Горизонт — 2015» і СОК «Каїр»), Чаплинському (СОК «Перлина Григорівки») і Скадовському (СОК «Марфушка») районах. Кожен кооператив отримав по $25 тис. на придбання обладнання і підвищення кваліфікації.

Читати по темі: На Херсонщині за три роки відкрилось 25 сімейних молочних ферм

«Крім цього, завдяки іноземним донорам вдалося відновити майже 20 кілометрів зрошувальних систем в 5 господарствах і 8 кілометрів питного водопроводу в Високопільському районі. Створити 3 водогосподарські кооперативи і організувати 25 сімейних молочних ферм», — додала Олена Якуба.

Виконано за допомогою Disqus