В Африці гусінь загрожує кукурудзі

8 лютого 2017 44 0
Вчені закликають негайно діяти, щоби зупинити шкідника, який руйнує посіви кукурудзи і швидко поширюється в Африці
latestnews.nzВчені закликають негайно діяти, щоби зупинити шкідника, який руйнує посіви кукурудзи і швидко поширюється в Африці

Кукурудзяна гусінь руйнує посіви кукурудзи і швидко поширюється в Африці, попереджає Центр агрокультури та біонаук (CABI). Там зазначають, що під загрозою опинилися багато фермерів, бо ця гусінь загрожує дійти до Азії й Середземномор'я.

Про це пише BBC.Україна.

Трав'яна совка ість на своєму шляху більшу частину рослинності. Спочатку вона з'явилася в Північній і Південній Америці, але в Африці її вперше ідентифікували минулого року.

«Цей інвазивний вид є серйозним шкідником, який швидко поширюється в тропічній Африці й має потенціал для поширення в Азію», — сказав головний спеціаліст центру CABI Метью Кок.

За його словами, потрібні невідкладні заходи, щоби запобігти втратам врожаю і доходів фермерів.

Вчені вважають, що гусінь або її яйця могли дістатися африканського континенту через імпортну продукцію. Коли вони потрапляють на нові території, дорослі метелики можуть розлітатися на великі відстані і швидко розмножуватися.

Доктор Джейн Крозьє підтверджує, що совка є в Західній Африці. Також вона може бути на півдні і сході континенту, де є великі посіви кукурудзи. А для місцевих — це основний продукт харчування.

За її словами, наявність совки в Африці може перетворитися на величезну загрозу для продовольчої безпеки, а також для торгівлі в регіоні. Профільні відомства проведуть екстрену нараду 14 і 16 лютого, аби запобігти загрозі.У CABI також підтвердили, що шкідника знайшли в Зімбабве. У попередніх звітах вказували, що комаха ще може бути в Малаві, Мозамбіку, Намібії, Південній Африці, Замбії та Гані.

Виконано за допомогою Disqus