Прийняття «органічного» закону сприятиме розширенню зовнішніх ринків збуту продукції — Трофімцева

9 лютого 2017 54 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції
kurkul.comОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції

Прийняття «органічного» закону сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева після засідання комітету ВРУ.

«Підтримка проекту Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва» та прийняття його за основу Аграрним Комітетом Верховної Ради України є нашою, поки що, маленькою перемогою, але у разі прийняття ВРУ стане великим кроком для розвитку всього українського органічного сектору», — розповіла Ольга Трофімцева.

Вона додала, що прийняття проекту закону сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції, прозорості ринку, а також розширенню зовнішніх ринків її збуту. Крім цього, даний закон разом з відповідними підзаконними актами гарантуватиме якість продукції, маркованої як органічна, не тільки українським споживачам, але й іноземним.

«На мою думку, прийняття цього Закону матиме позитивний вплив на захист операторів органічного ринку від недобросовісної конкуренції і на формування зрозумілих та чітких правил гри для всіх акторів органічного ринку», — резюмувала Ольга Трофімцева.

Читати по темі: Аграрний комітет ухвалив «органічний» законопроект

Нагадаємо, 7 лютого відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, на якому було розглянуто проект Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». За результатами розгляду, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України підтримати законопроект № 5448 у першому читанні.

Виконано за допомогою Disqus