Автоматичний розподіл дотацій для аграрної галузі — це мінімізація корупційного ризику — Дідич

9 лютого 2017 66 0
Валентин Дідич, народний депутат, член парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин
AgroPolit.comВалентин Дідич, народний депутат, член парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин

Затверджений урядом механізм дотування агровиробників принесе позитив для галузі.

Про це в коментарі AgroPolit.com висловив народний депутат (УКРОП), член парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Валентин Дідич, коментуючи затверджений сьогодні урядом механізм розподілу бюджетної дотацій для АПК.

Чи дозволить обмеження в 50% уникнути ризику, що більшу частку бюджетних грошей отримають птахівні компанії, якими володіє Юрій Косюк та Олег Бахматюк, поцікавилися ми у народного депутата.

«Ці кроки направлені на те, щоб почути сторону, яка була проти надання преференцій комусь одному. Думаю, що це піде на користь галузі… Обмеження допомоги для птахівників на рівні не більше 50% виділеної суми поставить у рівні умови всіх аграріїв для отримання бюджетної дотації. Це допоможе знайти золоту середину і не створювати прецедентів та напруги у суспільстві, яка уже й так зашалює», — так прокоментував він.

Читати по темі: Птахівникам обмежили виплату дотацій до 50% від загальної суми

Нагадаємо, що Кабмін прийняв постанову, яка визначає порядок розподілу та використання 4 млрд грн державної підтримки аграрних виробників, передбачених держбюджетом на 2017 рік. Вона уточнює два важливі для АПК моменти. Перший — встановлено обмеження виплати дотацій птахівникам до 50% від загальної суми.

Також, раніше учасники ринку критикували уряд та Мінагро за те, що це призведе до отримання левової частки бюджетних коштів одним українським виробником — компанією МХП, яка належить Юрію Косюку. Другий момент — розподіл буде автоматичним.

Виконано за допомогою Disqus