Прокуратура Харкова повернула у власність Мінагропроду будівлю в елітному районі

10 лютого 2017 21 0
Майно міністерства з порушенням чинного законодавства надали у володіння трьом фізичним особам
MyKharkov.infoМайно міністерства з порушенням чинного законодавства надали у володіння трьом фізичним особам

Прокуратура через суд повернула Міністерству аграрної політики будівлю вартістю понад 18 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Господарський суд області задовольнив заяву заступника прокурора області щодо повернення у власність держави нерухомого майна площею понад 1,700 тис. кв. м. в елітному районі м. Харкова.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олександр Мельник, у 2011 р. під час процедури банкрутства держпідприємства нерухоме майно незаконно вибуло з власності держави. Його з порушенням чинного законодавства надали у володіння трьом фізичним особам. Зокрема, власник будівлі — Міністерство аграрної політики та продовольства України, не надавав згоди на його відчуження.

Наразі рішення суду виконано у повному обсязі. Право власності зареєстровано за профільним міністерством.

Нагадаємо, восени 2015 р. прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження державного нерухомого майна. Встановлено, що директор ДП за попередньою змовою з керівниками приватних підприємств підробив документи.

Він створив на папері борг перед підприємцями. Нежитлове приміщення планувалося віддати в рахунок погашення псевдозаборгованності.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Ігора Чуба, наразі у провадженні щодо керівника одного з приватних підприємств, який тривалий час перебував у розшуку, триває досудове розслідування. Провадження стосовно ще одного підозрюваного — іншого керівника приватного підприємства, знаходиться на розгляді суду. Відносно справи директора ДП прокуратурою внесена до суду апеляційна скарга на занадто м'який вирок.

Виконано за допомогою Disqus