Вирощування гарбуза дозволяє заощадити на засобах захисту

16 лютого 2017 233 0
Олійний гарбуз не потребує захисту рослин при вирощуванні
kurkul.comОлійний гарбуз не потребує захисту рослин при вирощуванні

Олійний гарбуз не потребує захисту рослин при вирощуванні, але вибагливий до вологи та живлення, пише SuperAgronom.com.

Про це розповів під час конференції «День агронома — 2017» розповів директор з розвитку технологій компанії «GeneticPlantCells» Володимир Степанчук.

На думку фахівців компанії, слід намагатись досягнути найкращого здоров'я рослин гарбуза та підвищувати їх імунітет замість використання хімічних засобів захисту.

«Важливу роль у зміцненні рослин відіграє достатнє забезпечення вологою і поживними речовинами, особливо — мікроелементами: бором, марганцем, цинком, залізом. Мікродобрива, застосовані в оптимальні фази розвитку рослини, підвищують кількість зав'язей, розвиток насіння і його олійність», — зазначив експерт.

Вносити добрива під гарбузи краще всього безпосередньо біля рослин в рядку. Суцільне розсіювання добрива призводить до великої його перевитрати.

Також велику увагу приділяють якості насіннєвого матеріалу. Слід відбирати для посіву насіння однієї фракції, яке забезпечить рівномірні сходи. Найраще в таких цілях використовувати перші плоди на стеблі. В них насіння найбільш виповнене й крупне. В нормально розвиненому гарбузі може бути 450-480 насінин. Посівний матеріал обов'язково треба обробити протруйниками.

Виконано за допомогою Disqus