Олена Ковальова розповіла про подальшу підтримку українських сіл

21 лютого 2017 112 0
Олена Ковальова, заступник міністра аграрної політики та продовольства України
kurkul.comОлена Ковальова, заступник міністра аграрної політики та продовольства України

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова розповіла про подальші плани з підтримки українських сіл та їх соціальної інфраструктури, пише AgroPolit.com.

Деталі вона повідомила під час відвідання урочистої церемонії з нагородження «Село Року» в рамках соціального проекту про українське село «Сільський Ревізор» під час виставки «Зернові технології 2017».

Окрім основних нагород під час церемонії відзнаки отримали не лише села, а і аграрні компанії, які в них працюють. Сільський Ревізор не оминув увагою тих, хто вкладає кошти у розвиток інфраструктури сіл та нагородив «Астарта-Київ», «ТІС», «Сварог Вест Груп», НААН та «АгроКо» відзнакою «Соціально-відповідальний інвестор». Такі ж статуетки отримали і фермерські господарства.

«Я пораділа, що є різні успішні села — портові, що мають бюджет у кілька десятків мільйонів гривень, та невеликі, які мають тисячі гривень. Проте кожне село знайшло свою особливість, певну локальну «фішку», яку можна розвивати. Регіональні продукти, як представлений сьогодні кумис з Денихівки, еко-сири з Визирки і подібна локальна продукція може знайти своє місце на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку”, — запевнила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Вона додала, що наразі Мінагропрод працює над подальшими заходами, які допоможуть посилити підтримку АПК і людей, які живуть у селі. Зокрема, обговорюється питання удосконалення сільськогосподарської кооперації.

Крім того, Олена Ковальова підкреслила, що суми підтримки для аграріїв України зростатимуть з кожним роком і цей механізм вже закладено.

«Розуміючи, що село напряму пов’язане з сільськогосподарським виробництвом, цього року ми повністю змінили систему державної підтримки сільгоспвиробника. На 5 років ми отримали прогнозованість. І будемо мати не менше 1 % в бюджеті від валової продукції сільського господарства. Якщо цього року це 5,5 млрд грн, то 2021 року ця сума сягне 10 млрд грн. Це ті кошти, які мають піти на розвиток сектору і на розвиток сільської місцевості», — розповіла вона.

Нагадаємо, «Сільський ревізор» — це соціальний проект про українське село, який показує найкраще інфраструктурно розвинені села України та перевіряє, яку роль в цьому відіграють аграрії та держава. Головну нагороду та сертифікат від Сільського Ревізора у 100 тис. грн отримало село Денихівка Тетіївського району на Київщині. Церемонію нагородження відвідали представники сільських рад, будинків культури, амбулаторій, та інших соціальних об’єктів з кожного села.

Виконано за допомогою Disqus