До кінця вересня Мінагропрод запустить єдиний реєстр аграрних розписок (ОПИТУВАННЯ)

24 лютого 2017 98 0
Сьогодні Мінагропрод працює над створенням єдиного реєстру аграрних розписок
BloomBoardСьогодні Мінагропрод працює над створенням єдиного реєстру аграрних розписок

За період впровадження Проекту аграрних розписок видано 80 таких документів, що дозволило залучити сільгоспвиробникам понад 467 млн гривень. Наразі розписки діють у 8 областях і пріоритетним є завдання поширити Проект на всю територію України.

Про це повідомила заступник міністра Олена Ковальова під час засідання робочої групи з питань удосконалення механізмів функціонування аграрних розписок у Мінагропроді.

«На сьогодні аграрні розписки працюють у 8 областях і демонструють гарні результати. Так, видані документи дозволили фермерам залучити понад 467 млн грн. Не було зареєстровано жодного випадку банкрутства. Сьогодні ми працюємо над тим, щоб створити єдиний національний реєстр аграрних розписок, що дозволить поширити наш Проект на всю Україну», — прокоментувала Олена Ковальова.

За словами заступника міністра, на даний момент вже проведено підготовчу роботу до організації тендеру на створення єдиного національного реєстру. Впровадження в дію планується до кінця вересня 2017 р. за підтримки Міжнародної фінансової корпорації.

«На березень-квітень заплановано проведення відбору розробника реєстру. Травень-серпень – відпрацювання його функціоналу і організація тестового запуску. Сподіваюсь, що до кінця вересня ми матимемо у дії повноцінний національний реєстр, що дозволить масштабувати Проект і залучати ще більший об’єм фінансових ресурсів в аграрну галузь країни», — відзначила заступник міністра.

Виконано за допомогою Disqus