В Індії урожай зернобобових у цьому році досягне рекорду

26 лютого 2017 103 0
У 2016/17 МР урожай зернобобових в Індії досягне рекорду
pixabay.comУ 2016/17 МР урожай зернобобових в Індії досягне рекорду

У сезоні 2016/17 валовий збір зернобобових культур в Індії досягне рекордних 22,13 млн т, що перевищить поставлений урядом країни орієнтир в 20,75 млн т.

Про це пише «АПК-Інформ».

Такий прогноз 25 лютого в своєму виступі на конференції Middle East Grain Congress в Дубаї озвучив голова правління Асоціації зернових і зернобобових Індії Прадіп Горпад.

«Зростанню валового збору зернобобових культур в країні сприятиме розширення посівних площ під ними — до 30,6 млн га проти 56,7 млн га роком раніше на тлі сприятливих погодних умов і високих цін на дану продукцію», — пояснив експерт.

Також Прадіп Горпад зазначив, що уряд Індії ставить за мету досягнення самозабезпеченості зернобобовими культурами. Для цього ведеться робота по підвищенню якості посівного матеріалу, фермерам надаються вигідні умови отримання кредитів і схеми страхування врожаю, організовуються спеціальні тренінги для аграріїв.

Крім того, влада Індії планують створити резервні запаси зернобобових в обсязі 2 млн т.

«До теперішнього часу в держрезерві Індії вже зберігається 1,1 млн т зернобобових культур, і закупівельна кампанія триває», — додав доповідач.

Виконано за допомогою Disqus