Нідерланди підтримають збут українських продуктів картоплепереробки

1 березня 2017 339 0
У сфері переробки продуктів картоплі Україна має великий потенціал
kurkul.comУ сфері переробки продуктів картоплі Україна має великий потенціал

Нідерланди та Україна разом із FoodTechLink починають досліджувати ринки українських сусідів щодо можливостей збуту продуктів переробки картоплі. Результати будуть оприлюднені через 6 місяців.

Кароліна Спаанс, радник із питань сільського господарства Королівства Нідерландів, у своєму інтерв’ю «Пропозиції» припустила, що в ЄС найближчим часом попиту на сиру картоплю не буде, навіть якщо знімуть карантин.

“Однак саме у сфері переробки продуктів картоплі Україна має великий потенціал. Коли я приїхала сюди, то щиро здивувалася, що Україна досі нетто-імпортер крохмалю”, — зазначила радник.

К. Спаанс нагадала: багато нідерландських компаній пропонують українським аграріям технології допрацювання, глибокої переробки та зберігання картоплі. На них варто звернути особливу увагу, адже це ультрасучасні технології.

За словами радника, у сфері картоплярства між Королівством Нідерландів та Україною триває проект для підтримки українського агробізнесу з метою підвищити якість продукції та збільшити їхню конкурентну спроможність. У його рамках нідерландські експерти передавали знання про хвороби картоплі, технології її вирощування та живлення.

Виконано за допомогою Disqus