BASF очікує істотного зростання продажів у 2017 р.

4 березня 2017 96 0
"Ми прагнемо продовжити подальше зростання за рахунок збільшення показників у всіх сегментах", — голова Ради директорів BASF SE д-р Курт Бок.
Прес-служба BASF"Ми прагнемо продовжити подальше зростання за рахунок збільшення показників у всіх сегментах", — голова Ради директорів BASF SE д-р Курт Бок.

У своєму прогнозі на 2017 рік концерн BASF розраховує на суттєве підвищення продажів та незначне зростання прибутку до врахування спеціальних статей. Воно буде супроводжуватися незначним збільшенням продажів у сегменті спеціальних продуктів, а також в інших сегментах.

Експерти компанії також припускають, що в 2017 році можна очікувати глобальне зростання економіки на рівні 2,3%.

«Ми прагнемо дещо збільшити EBIT (операційний прибуток — ред.) до врахування спеціальних статей порівняно з 2016 роком. У сегменті рішень для сільського господарства, а також спеціальних продуктів, функціональних матеріалів ми розраховуємо на більш високий EBIT до врахування спеціальних статей, а в сегменті хімікатів — на збереження рівня попереднього року», — повідомив голова Ради директорів BASF SE д-р Курт Бок.

Також BASF найближчими роками планує підтримувати інвестиції на зіставному рівні. Зараз концерн освоює потужності нових заводів, розвиваючись завдяки збільшенню обсягів на рівні торішніх. Варто зазначити: у річному обчисленні продажі концерну BASF у сегменті рішень для сільського господарства знизилися на 4% і склали €5,6 млрд. Однак попри зниження продажів прибуток компанії до врахування спеціальних статей у 2016 році склав €1,1 млрд, що відповідає аналогічному показнику 2015 року.

Експерти пояснюють це падінням обсягів реалізації та негативною динамікою обмінних курсів валют. Нестійка ринкова ситуація в сегменті засобів захисту рослин стримувала попит на інсектициди в країнах Південної Америки та на фунгіциди в Європі. Ціни залишалися приблизно на рівні минулого року, а жорсткі адміністративні заходи дозволили заощадити на постійних витратах.

І хоч продажі BASF у сегменті сільського господарства у IV кварталі 2016 року збільшилися на 10% — до €1,3 млрд (завдяки приросту обсягів реалізації), прибуток до врахування спеціальних статей (EBIT) знизився на €65 млн, склавши €79 млн. Це відбулося внаслідок збільшення фіксованих витрат у зв'язку із введенням в експлуатацію нових установок і нарощуванням потужності тих, що вже діють (наприклад, з виробництва гербіциду дікамба).

Низькі показники сегмента рішень для сільського господарства та інших сегментів BASF компенсував за рахунок істотного зростання прибутку в сегментах хімікатів, функціональних матеріалів і рішень, а також сегменті нафти і газу.

Крім того, після фази значних інвестицій BASF у 2016 році скоротив їхній обсяг більш ніж на €1 млрд, як було оголошено раніше. Загалом компанія інвестувала в капітальні витрати €3,9 млрд (без урахування розширення основних засобів внаслідок придбань, капіталізованих досліджень, рекультиваційних зобов'язань та інвестицій в ІТ).

Незважаючи на падіння в сегменті сільського господарства, концерн все одно планує інвестувати в розвиток свого ринку збуту.

Виконано за допомогою Disqus